Plný polykarbonát na pergolu


Lehký, nerozbitný, ohebný a průhledný jako sklo

Plné polykarbonátové desky jsou lehké, nerozbitné, ohebné, jednoduše tvarovatelné. Vzhledem připomínají sklo a často jsou zaměňovány s plexisklem. V porovnání se sklem nebo plexisklem je polykarbonát houževnatý a nerozbitný. Na jeho dělení a opracování stačí i běžně dostupné pily a vrtáky, proto je oblíbeným materiálem mezi profesionálními i domácími kutily. Plné polykarbonátové desky se vyrábějí s různými povrchovými úpravami pro specifické účely. V tomto článku se budeme věnovat plným polykarbonátovým deskám s UV ochranou, které mají největší uplatnění při zastřešení pergol a zasklívání v interiéru.

Nízká hmotnost snižuje požadavky na robustnost konstrukce, proto je často vhodnější alternativou ke sklu. Plný polykarbonát s nanesenou UV ochranou má využití při vertikálním i horizontálním zasklívání přístřešků, zábradlí, krytů bazénů a oken. Materiál je možné ohýbat bez předchozího zpracování, a díky tomu je možno jednoduše zrealizovat i obloukové zastřešení nebo zasklení. Desky lze dle jejich tloušťky ohýbat do různých poloměrů, proto nabízí široké uplatnění. V našem sortimentu najdete plný polykarbonát v různých tloušťkách a barvách – šedá, bronz, opál (mléčná) a čirá.


ŠEDÝ

Ideální, univerzální barva do každého prostředí. Šedý odstín tlumí intenzitu slunečního záření a tím přináší možnost posezení bez dodatečného stínění i v období, kdy už přímé slunce pálí.

Z hlediska designu a architektury vytváří univerzální šedá barva příležitost pro stavbu jednotného celku s konstrukcí dnes moderní antracitově šedé barvy či naopak kontrastního řešení při použití světlého odstínu přírodního dřeva.


BRONZ

Hnědý odstín uklidňuje, vytváří útulné stinné prostředí. Ideální volba na slunné terase s přebytkem světla. Ochrání Vás před pálivým sluncem a v méně horkých letních dnech nebudete potřebovat ani dodatečné stínění.

V kombinaci s dřevěnou konstrukcí s hnědou povrchovou úpravou vytvoří sladěný celek, ale zároveň vynikne i na kontrastní bílé konstrukci.


OPÁL

Mléčně bílá barva v portfoliu polykarbonátových desek nazývaná opál najde stejné uplatnění jako mléčné sklo, ale s výhodou houževnatosti polykarbonátu. Polykarbonátové desky opálové barvy jsou úplně neprůhledné a zároveň propouští velké množství světla. Vytvářejí prostředí s lehkým rozptýleným světlem bez ostrých stínů. Tato barva je skvělou volbou, pokud hledáte cestu jak ochránit svoje soukromí bez toho, abyste prostor zatemnili, nebo pokud chcete vytvořit útulné a zároveň zářivé prostředí.

Opálové polykarbonátové desky vypadají čistě a úhledně na každé aplikaci bez ohledu na materiál nebo povrchovou úpravu konstrukce.


ČIRÝ

Desky jsou čiré jako sklo. V sychravých dnech zaručují ochranu před deštěm, v letních měsících však zřejmě budete potřebovat zastřešený prostor zastínit. Výhodou je maximální propustnost světla, proto mají nejlepší uplatnění u zastíněných prostor kolem domu.

Čirý polykarbonát je skvělou volbou všude tam, kde je požadavek na zastřešení prostoru, aniž byste ubrali světlo pronikající do interiéru. Další uplatnění najde i jako nerozbitná náhrada skla ve výplni oken, ale také na krytech bazénů, kde nebude bránit přirozenému ohřevu vody.

Kontakt

č.p. 147, 763 15 Hrobice
Česká republika

+420 577 982 496
+420 605 204 780
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.